Boost Je Transportbedrijf met de NIWO Opleiding: Voldoe Aan Wetten & Groei
NIWO opleiding: de beste manier om je transportbedrijf te laten groeien 
26 april 2023 
in Blogs
2 min. leestijd

NIWO opleiding: de beste manier om je transportbedrijf te laten groeien 

Als eigenaar van een transportbedrijf weet je hoe belangrijk het is om te voldoen aan alle wettelijke eisen en regelgeving. Het behalen van een NIWO-certificaat is een must voor iedereen die in de transportsector werkt. De NIWO opleiding biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om aan deze eisen te voldoen en je bedrijf te laten groeien. In deze tekst lees je meer over de voordelen van de NIWO opleiding en hoe je deze kunt volgen. 

Wat zijn de voordelen van de NIWO opleiding? 

  •  Voldoe aan alle wettelijke eisen en regelgeving: Met een NIWO-certificaat toon je aan dat je aan alle eisen voldoet en dat je bedrijf betrouwbaar is. Dit kan leiden tot meer opdrachten en een betere reputatie. 
  • Verbeter je kennis en vaardigheden: De NIWO opleiding biedt een uitgebreide kennis van de transportsector en helpt je bij het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden om je bedrijf te laten groeien. 
  • Leer van ervaren docenten: De NIWO opleiding wordt gegeven door ervaren docenten die de nieuwste ontwikkelingen en trends in de sector kennen. 
  • Ontmoet andere professionals: Tijdens de opleiding kom je in contact met andere professionals in de transportsector. Dit kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen en samenwerkingen. 

Let op:

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) handhaaft de NIWO-vergunning in de vrachtwagenbranche. Transportbedrijven zonder geldige NIWO-vergunning kunnen een boete krijgen en de vergunning verliezen. Het is daarom belangrijk dat bedrijven zich houden aan de regels en eisen van de vergunning en altijd over een geldige vergunning beschikken. Het hebben van een NIWO-vergunning (ook wel Euro-vergunning of Communautaire vergunning genoemd) is vereist voor alle beroepsvervoerders die rijden met voertuigen die een laadvermogen hebben van meer dan 500 kg.  

Tip: Voor het vaststellen van het laadvermogen kijkt men op het kentekenbewijs van het voertuig. Neem de TMM (toegestane Maximum Massa) en trek daar het leeggewicht van het voertuig af (Ledig gewicht). Het verschil tussen deze twee gewichten is het laadvermogen.

Als de ondernemer alleen zijn eigen goederen vervoert en dus geen goederen voor anderen tegen betaling vervoert, is een NIWO-vergunning niet vereist. Deze ondernemingen staan ingeschreven onder een andere SBI-code bij de KvK dan ondernemingen die wel goederen voor andere bedrijven tegen betaling vervoeren. Hieronder vindt u de SBI-codes die horen bij transportbedrijven. 

De volgende SBI-codes moeten een NIWO-vergunning hebben. 

  • 49.4   Goederenvervoer over de weg
  • 49.41 Goederenvervoer over de weg (geen verhuizingen)
  • 49.42 Verhuisvervoer 

Hoe volg je de NIWO opleiding?

De NIWO opleiding wordt aangeboden door verschillende opleidingsinstituten in Nederland. Je kunt kiezen uit verschillende cursussen en programma's, afhankelijk van je ervaring en kennisniveau.  In sommige gevallen kan je vrijstelling krijgen van een of meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld als je in het bezit bent van een ondernemersdiploma voor personenvervoer. In zo een geval krijg je vrijstelling van 4 onderdelen. Personeelsmanagement, Bedrijfsmanagement, Financieel management en Calculatie. Maar misschien heb je een HBO opleidingen gedaan waar een of meerdere onderdelen zijn behaald. Bijvoorbeeld Bedrijfsmanagement. Dan zou je daarvoor vrijstelling kunnen krijgen. Kijk hiervoor op de website van het CBR om te zien of je en voor welke onderdelen je vrijstelling kunt krijgen. 

De snelste van Nederland  

Porro Opleidingen is de snelste van Nederland. De opleiding duurt 6 dagen. En wellicht ook de goedkoopste voor jou en je bedrijf. Bekijk hier onze subsidie mogelijkheden. 

Als je de NIWO opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je een NIWO-diploma. Dit certificaat is voor het leven geldig. Hiervoor is dus geen nascholing vereist. 

Als eigenaar van een transportbedrijf is het behalen van een NIWO-certificaat essentieel om aan alle wettelijke eisen te voldoen en je bedrijf te laten groeien. De NIWO opleiding biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om dit te bereiken en biedt tal van voordelen voor jou en je bedrijf.   

Schrijf je vandaag nog in voor de NIWO opleiding en geef je bedrijf een boost!  
Over de schrijver
Reactie plaatsen