Over Porro Opleidingen

Je bent bijna bij je NIWO vergunning!

Heb je plannen om een eigen transportbedrijf te starten of als zzp'er de weg op te gaan? Dan heb je een vergunning nodig, de Eurovergunning/ NIWO-vergunning. Deze vergunning zorgt ervoor dat je legaal goederen voor anderen kunt vervoeren.

Laten we beginnen


Waar beginnen we?

De NIWO-vergunning wordt aangevraagd en verkregen door de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie, kortweg de NIWO. Om deze vergunning te kunnen krijgen, moet je aan vier belangrijke punten voldoen:

  • Vestiging in Nederland - Je moet kunnen laten zien dat je bedrijf echt in Nederland zit.
  • Betrouwbaarheid – Dit moet worden aangetoond met een Verklaring Omtrent Gedrag, (VOG).
  • Financiële draagkracht – Dit wordt aangetoond met de kredietwaardigheidsverklaring.
  • Vakbekwaamheid – Dit wordt aangetoond met het Vakdiploma van het CBR.      


Wanneer heb ik het nodig?

Je hebt deze vergunning nodig als je goederen vervoert tegen betaling voor handelsondernemingen of bedrijven zoals PostNL of DHL. Dit geldt alleen voor voertuigen met een TMM (F.2) (toegestane maximum massa) tot en met 2.500 kg met een laadvermogen van meer dan 500 kg.

Voor voertuigen die een TMM hebben van meer dan 2.500 kg moet sowieso een Euro vergunning aanwezig zijn. Deze informatie kan je van je kentekenbewijs aflezen.

Wist je dat?

Als je zzp'er bent, gelden dezelfde voorwaarden, maar je moet ook zelf een voertuig hebben (Dit mag ook een geleased of gehuurde wagen zijn) en een officieel contract met je opdrachtgever.

Nog iets leuks: als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, kan je partner het ondernemersdiploma halen en jij doet waar je goed in bent: rijden!

Wil je een offerte? Laat je bijstaan door een expert en ontvang een kredietwaardigheidsverklaing voor maar € 505,- exclusief BTW!

Wij rekenen geen BTW.

Hiermee ben je verzekerd van hulp van een expert - Iemand die weet hoe het moet, helpt je met je aanvraag zodat deze zeker wordt goedgekeurd door NIWO.


Behalve de support ontvang je ook een kredietwaardigheidsverklaring. Het bewijs dat je onderneming financieel gezond is.


Heb je haast? Bel of mail ons. We fixen het snel voor je, als je alle documenten hebt kan de aanvraag al binnen 24 uur rond zijn!

Wie gingen je voor?