Is een NIWO Vergunning Verplicht? Ontdek de Essentiële Eisen voor Transportbedrijven
Is de NIWO vergunning (Eurovergunning) verplicht?
11 mei 2023 
in Blogs
0 min. leestijd

Is de NIWO vergunning (Eurovergunning) verplicht?

Ja, de NIWO-vergunning is verplicht voor bedrijven die in Nederland beroepsgoederenvervoer over de weg willen verrichten met voertuigen die een laadvermogen hebben van meer dan 500 kilogram. Dit geldt voor zowel nationaal als internationaal transport.

De vergunning wordt afgegeven door de NIWO Nationaal en Internationaal Wegvervoer Organisatie en toont aan dat het bedrijf voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en Kredietwaardigheid. De vergunning wordt afgegeven aan de onderneming en de ondernemer.

Het niet hebben van een geldige NIWO-vergunning kan leiden tot boetes en andere sancties, zoals het intrekken van de vergunning en het stilleggen van het transport. Het is daarom belangrijk dat bedrijven die beroepsgoederenvervoer willen verrichten, tijdig de NIWO-vergunning aanvragen en ervoor zorgen dat zij aan de gestelde eisen voldoen.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet toe op naleving van deze verplichting. Het niet hebben van een vergunning kan leiden tot een fikse boete van wel € 4.000 euro.

Over de schrijver
Reactie plaatsen