Porro Opleidingen | ADR cursus gevaarlijke stoffen
Porro Opleidingen - ADR cursus gevaarlijke stoffen

ADR cursus gevaarlijke stoffen

Ontdek de mogelijkheden bij Porro Opleidingen.

Waarom een ADR cursus gevaarlijke stoffen?

Porro opleidingen voordelen

Succes gegarandeerd met onze Succes-garantie

Porro opleidingen voordelen
Je hebt geen vooropleiding nodig
Porro opleidingen voordelen
Alle opleidingen vrijgesteld van BTW
Porro opleidingen voordelen

Je zit minder dan 8 uur in de klas

Porro opleidingen voordelen
Je pakt 21 C95 punten gratis mee
Porro opleidingen voordelen
De cursus en examen zijn op dezelfde dag
Porro opleidingen voordelen

Je kunt de les volgen wanneer het jou uitkomt, en in het tempo die jij wilt

Porro opleidingen voordelen
Geen C rijbewijs vereist
Porro opleidingen voordelen
Ook op zaterdag kun je bij ons terecht

Word jij specialist in de transport met het ADR certificaat op zak?

Met het ADR certificaat in de hand ben je vakbekwaam en ben je je bewust van je eigen veiligheid en die van anderen. Je draagt namelijk een grote verantwoordelijkheid. Je vervoert de meest uiteenlopende gevaarlijke stoffen over de weg. Denk hierbij aan het vervoeren van 30.000 liter benzine in een tankwagen van de Shell. 

Het certificaat is internationaal erkend. ADR chauffeurs zijn specialisten, en specialisten zijn schaars. Met het ADR certificaat op zak, vergroot je je kansen op de transportmarkt én ben je verzekerd van een goedbetaalde baan in de transport!

Porro Opleidingen succes garantie achtergrond

Wat houdt onze succesgarantie in?

De succesgarantie houdt in dat je hulp krijgt in het gehele traject, ook als je, om welke reden dan ook, het examen niet haalt. Wij stellen onze kennis en kunde in een nieuwe cursus gratis ter beschikking aan jou. Voor een herexamen rekenen wij  alléén  de kosten die wij moeten maken.

Binnenkort mogelijk:

ADR Klasse 1 en 7

Vervoer van gevaarlijke stoffen is niet zonder risico’s. Daarom moet je als chauffeur goed op de hoogte zijn van de voorschriften en weten waarop u moet letten. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten in het bezit te zijn van een ADR certificaat. Dit certificaat is geldig in heel Europa.

De cursus ADR Klasse 1 en 7 is bestemd voor chauffeurs die klasse 1 (explosieve stoffen) en klasse 7 (radioactieve stoffen) transporteren.


De ADR klasse 1 en 7 cursus is geschikt voor beginners en voor chauffeurs die hun ADR klasse 1 en 7 herhalen. In de ADR cursus leer je gevaarlijke stoffen te onderscheiden en je rijstijl hierop aan te passen. Het verlenen van eerste hulp en brandbestrijding komt ook aan bod. De docent bereid je in één dag goed voor op het ADR Klasse 1 examen en ADR Klasse 7 examen.


Kosten: € 500,- incl. examens en 7 uur nascholing code 95.

Kosten ADR Basis + Tank + Klasse 1 en 7: € 1700,- inclusief 28 uur nascholing code 95.

Een ADR opleiding is eigenlijk een cursus

Daarom noemen wij het ook zo. Dit is een, op de regelgeving voor het wegvervoer van gevaarlijke stoffen gerichte cursus, waarmee je bij Porro Opleidingen jouw ADR certificaat haalt. Het hebben van je ADR certificaat is verplicht bij nationaal én internationaal vervoer van gevaarlijke stoffen.

Na de ADR cursus bij Porro Opleidingen beschik je over de juiste kennis en vaardigheid om in de praktijk veilig en verantwoord gevaarlijke stoffen te kunnen vervoeren.

Als effectieve opleider beginnen we met de ADR basis, met vervolgens een tankspecialisatie (ADR tank). Als je daarin bent opgeleid en je uiteraard het certificaat hebt behaald, mag je met deze stoffen rijden. Bij Porro Opleidingen doe je in drie dagen voldoende kennis op om te slagen bij het CBR/CCV.

Haal jij volgende week jouw vakbekwaamheidscertificaat?

Porro Opleidingen - ADR gevaarlijke stoffen cursus

Hoe zal jouw tankwagen eruit zien?

We nemen je even mee.. Tijdens de voertuig controle, voor je de wagen op gaat, doe je een optische controle over de bekende aandachtspunten. Denk hierbij aan je verlichting, schade, borging van de oplegger/aanhanger, banden en of bijvoorbeeld alle kranen dicht zijn? Is je wagen trouwens geëtiketteerd? Als alles in orde is kan je veilig en verantwoord de weg op!

Inhoud van de ADR cursus (basis + tank + nascholing)

De voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg staan in een Europese overeenkomst, het ADR (Accord europeen relatief au transport international de marchandises Dangereuses par Route). Het ADR is onderdeel van de Nederlandse VLG (reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijks stoffen). De wet vervoer gevaarlijke stoffen vormt de basis van de regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Om te mogen rijden met gevaarlijke stoffen heb je een ADR-certificaat nodig.


Het niveau van de cursus; MBO-niveau en de lengte is in totaal 22 uur (= 2,5 lesdag).

Doelstelling; het verkrijgen van bevoegdheid voor het (inter)nationaal vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg volgen richtlijnen van het ADR.

De doelgroep; chauffeurs van bestelbussen en vrachtwagens die ingezet gaan worden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Het aanvangsniveau; minimaal 18 jaar en in het bezit van een B-rijbewijs. De cursist dient eerst een e-learning cursus te volgen alvorens hij/zij aan de cursus deelneemt.


De cursist ontvangt een e-learning code en een account van Porro Opleidingen voor toegang tot de digitale leeromgeving. Overige studiemateriaal ontvangt de klant in de cursus.

De examens worden extern afgelegd bij een CBR-locatie Het examen kan onbeperkt herkanst worden. Het ADR certificaat basis + tank is 5 jaar geldig en wordt afgegeven door het CBR en is 5 jaar geldig in de EU en erkend door vele landen buiten de EU.

Veelgestelde vragen over de ADR cursus

Kan ik ook terecht voor het verlengen van mijn ADR certificaat?

Uiteraard, dan zullen we je om de vijf jaar zien, want de certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.


Wat wordt er precies bedoeld met gevaarlijke stoffen?

Aanvullend op de eerder genoemde stoffen, denken we bij gevaarlijke stoffen in eerste instantie aan, gassen, brandstoffen of chemische producten, maar ook stoffen en producten die je niet direct als gevaarlijk zou bestempelen kunnen hieronder vallen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld cosmetische producten, reinigingsmiddelen en verfproducten. Zelfs middelen uit de voedingsindustrie kunnen soms gevaren opleveren.

Hoe zien de ADR examens eruit?

De ADR examens bestaan allemaal uit meerkeuze (A, B, C) vragen. Zoals bij de meeste examens krijg je direct de uitslag te zien na je examen. Bij Porro Opleidingen kopen wij de examens vooraf in, omdat wij geloven in onze werkwijze en uiteraard de informatie vers in je hoofd zit en je na de cursus direct kan doorrijden naar een CBR locatie in de buurt.

Hoelang duurt de cursus?

De cursus ADR Basis + Tank duurt 3 dagen en telt 21 uur mee voor de nascholing Code 95.

Klaar voor je volgende stap?
Meld je nu aan voor de ADR cursus gevaarlijke stoffen!

arrow_drop_up arrow_drop_down